Handleidingen

Handleidingen

Hoe moet ik onkruid wieden, water geven, de kippen verzorgen, ...?
Hier vind je een overzicht van alle handleidingen en hoe je ze kan gebruiken voor de instructieborden op onze de dakboerderij.

Text

Instructieborden

Hoe weet je waar je kan planten of oogsten? Wanneer en waar je water mag geven of onkruid wieden? Met zes instructieborden verspreid over de verschillende daken, kan je op eender welk moment aan de slag. Want al doende leer je het meeste, en véle handen maken het werk lichter!  

  • VASTE TAKEN

In het midden van het bord vind je de vaste taken:
MULCHEN - WIEDEN - WATER - COMPOST

De kleur naast de taak verwijst naar de kleur van de pion die op het genummerde bord staat van zodra de taak moet uitgevoerd worden. Onder de taak staat met welke frequentie de beurtrol moet gebeuren. Bekijk de handleiding van de taak ter plekke (met de qr-code), op voorhand via deze community, of vraag uitleg tijdens een dakklap zodat je weet hoe je de taak moet uitvoeren.

  • NUMMERS 

De nummers op het bord komen overeen met de nummers op de kweekbakken (in de serre zijn ook de hooibalen genummerd). 

  • BEURTROL

De beurtrol begint wanneer de pion op “start” staat. Je begint de taak altijd in kweekbak nummer 1. Je werkt steeds met de volgorde van de bakken en dus met de nummers op het bord mee. Nadat je de taak hebt uitgevoerd, verplaats je de pion op het bord naar de nummer van de kweekbak waar je bent gebleven. Zo weet de dakboer die na jou komt, exact in welke kweekbak hij/zij kan verder werken. 

  • FICHES

Soms gebeurt er iets bijzonders in een bak, moet je géén of net heel veel water geven, moet je er even afblijven, … Dan staat er een rode magneet op de nummer van de bak op het bord. Dan kijk je op de geschreven fiche naast het bord voor meer uitleg.

  • PLANTEN EN OOGSTEN

De groene magneten duiden aan waar je mag planten. Heb je een kweekbak aangeplant, verwijder je de magneet van het bord. De gele magneten duiden aan waar je kan oogsten. Is alles geoogst, verwijder je de magneet van het bord. Let op; volg de plant- en oogstinstructies. Je vindt ze op het plantschema in de kleine serre; kijk op de community of vraag uitleg tijdens de dakklap.

Waar vind je de instructieborden?

instructieborden

Text
antwerpen
De instructieborden en handleidingen werden gerealiseerd met steun van het Projectenfonds Duurzame Stad