Handleidingen

Al doende leer je het meeste, en véle handen maken het werk lichter! We verwachten dat je als dakboer jaarlijks minstens 12 uur de handen in de aarde steekt. Dat kan tijdens de gezamenlijke activiteiten die we organiseren. Of je kan ook zélf aan de slag, waar en wanneer het jou uitkomt.

Text

Handleidingen

Hoe moet ik onkruid wieden, water geven, de kippen verzorgen, ...? Hier vind je een overzicht van alle handleidingen. 

ONKRUID WIEDEN

WATER GEVEN

COMPOSTEREN

MULCHEN

ZAAIEN

PLANTEN

OOGSTEN

KIPPEN

VISSEN

TOMATEN

SAFFRAAN

HOOIBALEN

INFRASTRUCTUUR

Text

Instructieborden

Van april tot oktober kan je wekelijks op alle daken aan de slag om water te geven en onkruid te wieden. Met zes instructieborden verspreid over de verschillende daken, kan je op eender welk moment aan de slag. Op deze borden staat ook opgeschreven wat er oogstklaar is.

  • VASTE TAKEN

In het midden van het bord vind je de vaste taken: WIEDEN - WATER

De kleur van de taak is dezelfde kleur als de pion die op het genummerde bord klaar staat van zodra de taak moet uitgevoerd worden. Water geven en onkruid wieden moet wekelijks gebeuren van april tot oktober in alle plantenbakken . 

Bekijk de handleiding van de taak ter plekke (met de qr-code), op voorhand via deze community, of vraag uitleg tijdens een dakklap of daktravak, zodat je weet hoe je de taak moet uitvoeren.

  • NUMMERS 

De nummers op het bord komen overeen met de nummers op de plantenbakken.

  • BEURTROL

De beurtrol begint elke maandag, wanneer de pion op “start” staat. Je begint de taak altijd in plantenbak nummer 1. Je werkt steeds met de volgorde van de bakken en dus met de nummers op het bord mee. Nadat je de taak hebt uitgevoerd, verplaats je de pion op het bord naar de nummer van de kweekbak waar je bent gebleven. Zo weet de dakboer die na jou komt, exact in welke kweekbak hij/zij kan verder werken. 

Waar vind je de instructieborden?

instructieborden